1. Hjelpesenter
  2. Slik fungerer Allvit

Dette er Allvit

Digitalt pensum på norsk

Allvit har digitale pensumbøker for studenter, privatpersoner og arbeidsliv. Allvit har størst utvalg av norske fag- og pensumbøker som ebøker. 

Allvit gir deg tilgang til å kjøpe og lese pensum som ebøker på norsk, og gir deg verktøyene du trenger for å gjøre studiearbeidet litt enklere. Digitale pensumbøker er billigere enn papirbøker, og gir helt nye muligheter for en effektiv studieteknikk!

Slik oppretter du en ny brukerkonto på Allvit.

Allvit+

Nå kan du abonnere på faglitteratur! Få tilgang til mange bøker innenfor ditt studie eller fagfelt for prisen av en eller to bøker. Les mer om abonnementsløsningen vår her.

Kjøpe og leie bøker

På Allvit kan du kjøpe eller leie de pensumbøkene du trenger. Du kan betale med Vipps eller kort. Du kan altså kjøpe tilgang til boka for alltid eller for en kortere periode, for eksempel leie pensum i 6 måneder. Alle bøkene du kjøper havner i bokhyllen din. Der får du oversikt over alle bøker du eier og leier.

Søk i alle bøker

På Allvit finner du en katalog med over 3700 pensumbøker på norsk. Her kan du søke på hva som helst, selvfølgelig tittel og forfatter, men du kan også søke etter bøker som innholdet et tema og nøkkelord. Dersom du søker på et ord eller setning, vil du også kunne se treff i innholdet i alle bøkene. For å søke i innholdet i alle bøker, må du ha en brukerkonto først. 

Du kan også selvsagt søke og finne det du leter etter i dine bøker, slik at det blir enklere å navigere.

Notater og markeringer

Du leser alle ebøkene direkte i nettleseren din på allvit.no. Du kan notere direkte i boka, markere tekst, og lage dine egne notater i boka. Notater og markeringer du gjør lagres på din side, slik at du kan studere effektivt med alt du trenger på ett sted. Her kan du se hvordan du markerer og noterer.

Kopiere sitater

Du kan kopiere ut sitater fra bøkene for å bruke i dine egne notater eller oppgaver. Du kan også kopiere ut sitater med en referanse til boka i APA-stil. Du kan kopiere sitater fra bøker i formatet Epub, mens det er ikke mulig å kopiere fra bøker i PDF foreløpig. Du kopierer enkelt ved å markere en del av en tekst, slik at alternativene markere, kopiere og notere kommer opp. Du trykker deretter på kopiere, og du kan lime inn sitatet i egne dokumenter.

💡Lær om raskere kildehenvisning på vår blogg studiehjelpen.

Vil du prøve først?

Du kan prøve en gratis bok for å prøve en digital bok før du kjøper. I denne artikkelen kan du lese hvordan.