Hvordan søker jeg i bøkene?

Slik fungerer søket på allvit.no

Slik gjør du når du vil søke i alle bøkene:

Skriv inn ønsket nøkkelord, tittel, setning, forfatter eller annet i søkefeltet øverst på allvit.no.

Søkeord

Du kan søke på flere forskjellige søkeord; blant annet tittel, forfatter, nøkkelord, tema eller sitat. Her søker du i bøkenes metadata.

Du kan bruke søkefeltet på forsiden av Allvit for å søke i hele katalogen. Du kan også bruke søkefeltet oppe til venstre. Skriv inn det du ønsker å finne en bok om, og trykk enter. Da vil du få opp en treffliste, der du kan filtrere etter dine ønsker. Du kan for eksempel filtrere etter fagområde.

Søk i innholdet i alle bøker

Du kan søke på tema eller nøkkelord i Allvit. Til høyre for trefflisten kan du trykke på ikonet "Innholdet i alle bøker". Da vil du får opp en treffliste over bøkene som har treff på nøkkelordet ditt, og et utdrag fra boka med nøkkelordet i. Du trenger ikke å ha kjøpt bøker for å kunne søke i dem.

Du kan også åpne detaljbildet for bøkene for å søke videre i boka, uten å låne eller kjøpe den. Dersom du finner det du leter etter, kan du deretter låne eller kjøpe.

Søk på ISBN

Du kan også søke på ISBN og komme direkte til den boka som står på pensumlista. NB! Bøkene i papir har et annet ISBN enn digitale bøker.

Slik gjør du når du vil søke i innholdet i en bok:

Bruk søkefunksjonen i leseren (forstørrelsesglasset) øverst i leseren. Der skriver du inn ordet eller ordkombinasjonen du leter etter.  Du kan dessverre ikke bruke CTRL+F, da dette heller vil søke i nettleseren din i stedet for i hele boka. Du kan velge å finne resultater fra et kapittel eller hele boka.