Hvordan får jeg opplest tekst på norsk?

Får du teksten opplest med engelsk stemme?

I alle bøker som kommer i formatet Epub får man opplest tekst ved å trykke på høyttaler-ikonet oppe til høyre i leseren.  Skjermbilde av leseren med ikoner

❗️Dersom du ikke har opplesningsikonet i din bok, er det fordi boka er i formatet PDF. Disse bøkene kan dessverre ikke leses opp foreløpig.

Få opplesning på norsk

Dersom du opplever at opplesningsfunksjonen leser opp teksten med engelsk stemme, kan det være fordi du har språkinnstillingene på din enhet på engelsk.

Dette gjør du: Bytt språk på din PC/Mac og i nettleseren du bruker til norsk. Da vil også språket på opplesningen bli norsk.

Har du sjekket at du har norske stemmer installert på din enhet?

MAC: Åpne språkinnstillingene (språk for systemtale) og sjekk hvilke stemmer du har. Velg en Norsk stemme, for eksempel Henrik eller Nora og last ned denne hvis du ikke har den allerede.

PC: Under "Administrer stemmer" velger du "Legg til stemmer". Velg Norsk som språk du vil installere stemmer for, og velg Legg til. De nye stemmene lastes ned og er klare til bruk på noen få minutter.