1. Hjelpesenter
  2. Slik fungerer Allvit

Slik markerer du og tar notater

Lær hvordan du utnytter våre smarte studieverktøy

Skjermbilde av markert tekst og meny for markering og notaterNår du markerer en del av teksten i en bok, kommer det en liten verktøylinje. Denne viser fargene du kan markere i, notatikon og kopieringsikon.

Markering

Marker teksten du ønsker markert direkte i boka. Deretter kommer menyvalgene opp. Velg fargen du ønsker å markere med.

🗑 Markeringen kan slettes ved å klikke på søppelbøtteikonet.

Notater

Markér setningen du ønsker å feste notatet ditt til. Deretter trykker du på notat-ikonet i midten av verktøylinjen som dukker opp. Da kommer det opp et felt du kan skrive notatet ditt i.

Skjermbilde 2024-06-13 kl. 15.23.53

Trykk lagre når du har skrevet ferdig notatet ditt. Notater kan også redigeres og slettes ved å klikke på blyant for redigering eller søppelbøtte for sletting.

Skjermbilde 2024-06-13 kl. 15.26.55

Hvor finner jeg mine notater og markeringer?

Klikk på boka i bokhylla di. Da kommer du direkte til "ditt innhold" og du har oversikt over notatene og markeringene dine listet nedover etter kapittel.

Skjermbilde 2024-06-13 kl. 15.28.29-1

Notatene kan du åpne i boka ved å trykke "åpne" over selve notatet.

Kopiering

Du finner ikonet for kopiering når du markerer en setning. Når du klikker på dette, får du valg om du vil kopiere kun tekst eller inkludert referanse. Når du har valgt et alternativ, legges teksten til utklippstavlen din med eller uten referanse og kan limes inn i dine notater.

Skjermbilde av markert tekst og meny

Spørsmål eller andre problemer?
Dersom du enten har spørsmål, opplever problemer eller har forslag til hvordan studieverktøyene kan forbedres, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss på support@allvit.no, så skal vi gjøre vårt beste for å hjelpe deg! 💜