1. Hjelpesenter
  2. Slik fungerer Allvit

Tekst til tale

Om opplesning av tekst i bøkene

Tekst til tale er en lesestøtte som for mange gjør det lettere å lese. Teksten i bøkene leses opp av syntetisk tale med de stemmene du har installert på din enhet.

Du finner opplesningsfunksjonen oppe til høyre på menylinjen.

Skjermbilde av menylinje og ikon for tekst til tale

Når du velger denne, starter spilleren. Teksten som leses opp markeres samtidig som den leser. Når spilleren er aktivert, dukker det opp en menylinje der du kan velge innstillinger for tekst til tale. Her er en beskrivelse av hvilke innstillinger du kan gjøre med knappene fra venstre til høyre. Helt til venstre ser du prikker som indikerer om spilleren spiller av lyd eller ikke.

1.  Ikonet "1x" styrer stemmer og hastighet. Der finner du hvilke stemmer du har, og du kan endre hastighet på opplesningen.
  2. I midten er det en start og pause-knapp.
  3. Til høyre for start/pause kan auto-scroll slås av og på. Denne styrer om tekst til tale scroller selv mens den leser, elle rom den stopper på bunnen av siden.
  4. Ikonet lengst til høyre nullstiller leseposisjonen.

🎧 OBS! Husk at tekst til tale ikke er det samme som lydbok. Lydbøker leses inn av mennesker, mens tekst til tale er syntetisk tale (datastemme).

Det fungerer dessverre ikke å starte en bok fra mobilen og legge fra deg mobilen for å lytte til en hel bok. Tekst til tale stopper når skjermen går i svart, men vi jobber med en løsning som overstyrer dette.