1. Hjelpesenter
  2. Kom i gang med Allvit

Dette er Allvit

Digitalt pensum på norsk

Allvit er en plattform for faglitteratur og akademiske e-bøker for studenter og andre universitets- og høyskolesektoren. Allvit har størst utvalg av norsk pensumlitteratur digitalt. 

Allvit gir deg tilgang til å kjøpe og lese akademiske digitale bøker på norsk, og gir deg verktøyene du trenger for å gjøre studiearbeidet litt enklere. Klikk her for å opprette ny bruker i Allvit.

Kjøpe bøker

I Allvit kan du kjøpe eller leie de pensumbøkene du trenger. Du kan betale med Vipps eller kort. Du kan også kjøpe tilgang til boka for en kortere periode, for eksempel leie pensum i 3 eller 6 måneder. Alle bøkene du kjøper havner i bokhyllen i "Mine bøker". Der får du oversikt over alle bøker du eier, leier og låner.

Søk i alle bøker

I Allvit finnes du en katalog med over 3000 akademiske bøker på norsk. I katalogen kan du søke på hva som helst, selvfølgelig tittel og forfatter, men du kan også søke etter tema og nøkkelord. Dersom du søker på et ord eller setning, vil du også kunne se treff i innholdet i alle bøkene. Det vil si du kan søke etter innhold i bøker du ikke eier.

Du kan også selvsagt søke og finne det du leter etter i dine bøker, slik at det blir enklere å navigere.

Notater og markeringer

Du notere direkte i boka i e-bokleseren, markere tekst, og lagre dine notater. Notater og markeringer du gjør lagres på din side.

Kopiere sitater

Du kan kopiere ut sitater fra bøkene for å bruke i dine egne notater eller oppgaver. Sitatene du kopierer ut kommer også med referanse i APA-stil. Du kan kopiere sitater fra bøker i formatet Epub, mens det er ikke mulig å kopiere fra bøker i PDF. Du kopierer enkelt ved å markere en del av en tekst, slik at alternativene markere, kopiere og notere kommer opp. Du trykker deretter på kopiere, og du kan lime inn sitatet i egne dokumenter.